Arimi är ett svenskt varumärke som designar och tillverkar toppar, klänningar, byxor och kjolar för kvinnor som söker den där lilla extra komforten i plaggen.


Arimi grundades 2016 och vi har många nöjda och glada kunder över hela landet. Vårt mål är att erbjuda våra kunder snygga välsittande plagg i fina kvaliteter. Våra plagg har inspirerande mönster men ändå med ett klassiskt uttryck som skall hålla i flera säsonger framåt. För att lyckas med detta har vi valt ut ett fåtal leverantörer som vi menar svarar upp till dessa krav och förväntningar.


Vi har för stunden 6 företag som levererar tyg till oss, Deveaux, Ercea, Henitex och Sprintex från Frankrike, samt Guarisco Class från Italien och Miroglio Lana från Bulgarien. Dessa europeiska leverantörer producerar utifrån Oeko-Tex standard*.


Vi syr sedan klart alla plagg hos Infinity Group i Polen, där nu generation två är i full färd med att modernisera och utveckla produktionen. Vi besöker själva fabriken löpande under året och vet med säkerhet att all tillverkning sker med höga krav på slutprodukten, samt med personal som arbetar under bra och säkra förhållanden.


Design och produktutvecklingen sker i Borås på Ramnåsgatan i de lokaler som en gång i tiden var Oscar Jacobssons skäravdelning. Textila traditioner sitter med andra ord i väggarna. Designen sker i sammarbete med Jennifer Dutton, som på frilansbasis gör våra modeller och sätter samman kollektionerna. Jennifer har en gedigen och lång erfarenhet av arbetet och har under åren designat åt flera bekanta Borås företag.


Plockning och packning av order, samt som ser till att varorna kommer ut till våra återförsäljare, utförs av Kerry Logistics i Viared strax utanför Borås. Närheten till vår logistikpartner är en trevlig bonus, då får vi chansen att möta människorna som hjälper oss med detta arbete med jämna mellanrum. Ytterligare ett Borås företag som vi anlitar är ACG Accent, som levererar alla våra Hangtags, samt Necklabels.


På vårt kontor är det Susanne Andersson som tar sig an order, lager och fakturering. Det är också denna trevliga röst som oftast svarar i telefonen när den ringer.


En dag i veckan kommer Sofia Birkhammar och gör vår bokföring. En ekonomikonsult som hanterar siffror lika bra som tuffa övningar på gymmet.


När vi drog igång projektet så var en av grundtankarna att vi skulle ha kul och känna glädje i det vi gör. Vi tror att människor som har roligt tillsammans också gör ett bra jobb tillsammans.


Sven & Christer
Ägare och grundare av Briseth AB* Oeko-Tex är ett oberoende certifieringssystem för textilier. Där man garanterar att produkten är fri från ohälsosamma färgämnen, har delvis återvunnet material och är producerat med socialt ansvarstagande.
OST100 Certificate
   
Briseth AB • Ramnåsgatan 1 • 504 39 Borås • Tel: 033-101280 • E-post: info@arimi.se